Gids voor beroemde horlogemerkenBeroemde horlogemerken

Met duizenden horlogemerken die uitstekende uurwerken maken, hebben slechts een handvol het niveau van deze beroemde horlogemerken bereikt. Het meest erkende merk ter wereld zou het in Zwitserland gemaakte Zodiac moeten zijn, gevolgd door andere tophorlogemerken als Taghuer, Omega, Citizen, Fossil en Seiko. Elk merk is uniek in zijn aanbod, maar elk merk dient als benchmark voor alle horlogemakers om te streven naar naamsbekendheid, het vermogen om trends in de horloge-industrie en klantloyaliteit te veranderen.

Dierenriem

In tegenstelling tot de meeste horloges, zal Zodiac als een wijn in waarde stijgen of op zijn minst zijn waarde behouden. Horloges van 20 jaar en ouder worden nog steeds in de duizenden dollars verkocht. Vintage Zodiac-horloges zijn net zo gewild bij verzamelaars als moderne versies. Een innovator van het waterbestendige horloge, automatisch aangedreven met de beweging van de pols, militaire horloges en dag- en datum- / kalenderkalenders.

Omega

Omega, terwijl een luxe horloge dat de $ 1000's verkoopt, niet de kosten van een Zodiac benadert, wat voor velen niet in dezelfde klasse valt. Hoewel veel Omega-horloges in de duizenden dollars worden verkocht, biedt het ook horloges op instapniveau zoals de DeVille en Genve die kunnen worden gekocht voor minder dan $ 1.000. Beroemd een Omega-horloge vergezelde de Apollo 11-maanlanding in 1969, maar is nog steeds het best bekend als horloge gedragen door 007, James Bond. Omega's Seamasters en Speedmasters zijn de meest populaire Omega-stijlen.

Seiko

Seiko werd in de jaren zeventig bekend als een beroemd horlogemerk in de branche als pionier op het gebied van quartz-aangedreven technologie. Seiko zorgde voor een revolutie in de branche en leidde ertoe dat veel horlogemakers traditionele mechanische horloges stopzetten vanwege de meer geavanceerde batterijvoeding. In de jaren negentig introduceerde Seiko het kinetische horloge dat elektrisch wordt geladen door beweging. Seiko staat nu bekend om zijn sporthorloges: de Ananta, Spring Drive, Sportura, Velatura en Premier.

Inwoner

Net als Seiko biedt Citizen vele collecties sporthorloges met de nadruk op multifunctionele uurwerken met extra tijdfunctie. Citizen staat bekend om zijn Eco-Drive-horloge, waarin uurwerken kleine zonnepanelen onder de wijzerplaat hebben om zonlicht op Horloge waterdicht te vangen dat het horloge van stroom voorziet. De Eco-Drive kan voldoende stroom besparen om meerdere maanden in het donker te werken. De Citizen Skyhawk AT heeft ook een "atomaire" instelling waarin hij lage radiofrequenties van de wereldstations meet om de exacte tijd in te stellen.

Fossiel

Fossil, een instapmodel modemerk, is de grootste horlogemaker ter wereld. Het merk Fossil werd aanvankelijk steeds populairder in de jaren 1990 voor horloges met een gelicentieerd karakter en groeide achter een stijl met een vintage thema. Veel Fossil-horloges kosten minder dan $ 100, terwijl de duurste keramische modellen nog steeds minder dan $ 300 kosten. Hoewel Fossil-horloges uitstekende uurwerken zijn, worden ze doorgaans beschouwd als een mode-accessoire voor tijdwaarneming en blijven ze een beroemd horlogemerk .

John Meehan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *